Noorte häälte kõla

Projekti toetavad: Ida-Virumaa Maavalitsus (ANK konkurss)
Kestvus: mai –november 2015
Sihtrühm: Noored vanuses 12-26 (põhigrupp), samas aga ka lapsed vanuses 7-12 (osalemine kuuldemäängude konkursil, kooliraadiosaadete loomisel jm) Otsene töörühm: 10-15 noort, projektis laste ja noorte planeeritav üldarv üle 200 inimest.
Projekti eesmärgid: Projekti globaalne eesmärk on jätkata avatud noorsotöö suunda arendamist Sillamäe linna ühes suuremas noortekeskuses.Projekti kitsamad eesmärgid on luua oma helistuudio, kus saab lindistada, miksida, masterdada, lisada oma heli videotele, anda nendele noortele, kes käivad noortekesuses mängimas bändis, võimaluse realiseerida oma loomingulist potentsiaali ning vajadusel lindistada oma loodud muusikapalasid, samas pakkuda sellist võimalust ka teistele linna noortele (räpperid, õuelaulude esinejad jm), tõhustada koostööd teiste noortekeskustega ja linna haridusasutustega, andes nendele võimaluse osaleda uue helistuudio töös ning selle loomise ja kasutamisega seotud konkurssides (helistuudio kasutamise lahtised õppetunnid, kuuldemängude konkurss, sotsiaalsete audioreklaamide loomise konkurss jt), luua tugevad sõprussidemed linna teiste haridusasutustega, asutades kooliraadiosid, linna raadiot platvormina noorte häälte kõlamiseks
Tulemused: Tänu projektile sai Sillamäe Huvi-ja Noortekeskuses Ulei loodud noorte helistuudio „Youth Hive Studio" (YHS), mis töötab avatud noorteklubi „Uus põlvkond" ruumides ning põhineb avatud noorsotöö meetodil. Projekti käigus töötas uue tehnikaga noortest koosnev grupp, kes on vanuses 14-18 ja kes on huvitatud nii IT-st kui ka muusikategemisest. Need noored aitasid noorsootöötajal vajalikud ruumid korda teha, uue tehnikaga tööd alustada ning õpetasid seda ka lastele ja noortele teistest haridusasutustest ja noortekeskustest, kes tahtsid kasvõi niisama teha mingit audiosalvestust või osaleda kolmel konkurssil: „Kuuldemängude konkurss", „Sotsiaalsete reklaamide konkurss", „Helindamise konkurss". Projekti tegevused olid kajastatud noorteklubi blogis ning noored andsid reklaami ka kohalikes meedias ning käisid Sillamäe linna haridusasutustes ja noortekeskustes. Oli väga palju noori, kes tahtsid salvestada oma vokaali või muusikapala ning panid ennast kirja selleks. Projekti arendamise vastu tundsid huvi ka kohalikud koolid ja lasteaiad, kes tihti osalevad erinevatel luulekonkurssidel ja muusikalistel konkurssidel ning samas teevad ka kooliraadio saateid.

otse korvi 160
Copyright (c) Sillamäe Huvi- ja Noortekeskus Ulei 2022. All rights reserved.